Výročka 2023

16.01.2023 18:24

V Domě kultury Duchcov se 6.1.2023 sešli členové AK Duchcov, aby zhodnotili rok 2022. Na začátek byla připravena odměna pro oslavence Jirku Galetu, zakladatele AK Duchcov 1977. Právě oslavil 70 let, ale je stále aktivní trenér a atletika je jeho rodina.Tak hodně zdraví Jirko !!!

Negativem bylo zrušení atletické školky po 10 letech z důvodu odchodu 2 trenérů. Tím se nábor nových dětí posunul až od 5 let místo od 3 let. Zato výsledky žactva byly více než příznivé, dokonce mohou být trenéři Petr Valenta, Martina Nosová, Petra Týrová, Jirka Galeta a Marek Slaměník spokojeni s celým průběhem roku. Děti mají rozdělené do 4 skupin a prakticky se jim věnují celý týden. Celkový stav 98 chtěji zvýšit o nábor ve školách. V létě dokonce jeli s dětmi na týdenní soustředění až do Čáslavi a na místě pro úspěšnost treninků potvrdili účast i na léto 2023.

Ti nejmenší se aktivně zapojili do běžeckého seriálu Mladé Běkodo či Běh kolem Doubravky. Zde je třeba vyzdvihnout Jirku Štajera, Dominika Štorka či Kristýnu Eliášovou. Pro ty nejmenší s rodiči jsme se zapojili do projektu Atletika pro celou rodinu. Nejmladší děti se zúčastnily krajského halového přeboru přípravek jednotlivců a družstev Ústeckého kraje, pořádaného u nás v Duchcově. Starší děti se vydávaly na závody dle termínové listiny,kde často stály na stupních vítězů. Mezi největší úspěchy patřily: Letní olympiáda dětí a mládeže v Olomouci a účast 4 atletů z Duchcova / Matěj Nos, Nela Hrdličková,Jan Valenta, Arnošt Slaměník/byla obrovským úspěchem. Výkony podali perfektní i když na medailové příčky nedosáhli. Dále to bylo Mistrovství ČR staršího žactva na dráze v Jablonci n.N.Na 60 m bojoval Matěj Nos a Josef Simmer, v dálce Matěj Nos, na překážkách Jonáš Neil Head,na sprintu 150 m a v dálce Nela Hrdličková. Všude osobní rekordy. Na závěr si kluci zaběhli štafetu 4 x 300 m ve složení Lukáš Adam Bennour, Jonáš Neil Head, Matěj Nos a Josef Simmer. Umístili se na krásném 9 místě,udělali nám velikou radost! Na Mistrovství ČR v krosu obsadil Lukáš Adam Bennour 2.místo.Do SCM Ústeckého kraje byl Matěj Nos zařazen do skoku dalekého.V současné době jsou v předběžné nominaci pro zařazení do SCM další : Nela Hrdličková, Josef Simmer a Jonáš Neil Head.

Nejlepší atleti AK Duchcov v hale: Nela Hrdličková skok daleký,Arnošt Slaměník běh na 1.500m, Anna Laura Thorandová koule. Nejlepší na dráze: Klára Šustáčková víceboj,Matěj Nos skok vysoký,Jan Valenta skok daleký,Lukáš Bennour běh na 800 m,Jonáš Neil Head 100 m překážek,Nela Hrdličková běh na 150 m. Mezi úspěšné atlety patří i Zuzana Markowiczová a Josef Eliáš. Starší žactvo hostovalo s úspěchem za AK Bílina ,žáci Nos, Eliáš,Head přispěli svými výkony k účasti na mistrovství Čech v Novém Městě nad Metují, Nela Hrdličková jak za st.žákyně, tak ve druhé lize žen přispěla ziskem bodů pro Bílinu. V mladších žácích zde hostoval Jan Valenta a Arnošt Slaměník, přispěli k titulu krajského přeborníka.Za AK Krupka hostovali výborně Ondřej Nejedlý,Jakub Weisse HeadGHHeHeaDHeHeaD h eadHeadHeadHH .V soutěži družstev KP ml. žákyň naše ml. žákyně obsadily 3.místo za Provod Ústí a VTŽ Chomutov a porazily věhlasnější týmy např. AK Most a AK Bílina.

Dospěláci také hostovali - Radim Dráždanský, Marek Slaměník, Michal Janák, Lukáš Adam Bennour, Martina Nosová a Tereza Hedbávná. Pomohli tak cennými body Litvínovu. MRV Rumburk se zúčastnili Marek Slaměník,Michal Janák, Martina Nosová, ta získala v bězích 2 x bronz a Marie Polívková bronz za oštěp. Za veterány závodí v půlmaratonu, maratonu, RUN CZECH atd Jana Nozarová a Tomáš Olšer. Atletika Duchcov děkuje jak Městu Duchcov za finanční podporu,tak i sponzorům za ceny na konání svých závodů. Mezi ně se zařadil i člen oddílu trenér Marek Slaměník.

Na velice úspěšný rok 2022 navazuje v roce 2023 získání 2 trenérů, Tomáše Svobody a Víťi Buchala! Přejme AK Duchcov v roce 2023 ještě lepší výsledky !

Marie Polívková předsedkyně AK Duchcov