Bojujeme, bodujeme ...

02.11.2021 18:34

Krajský přebor družstev mladšího žactva - ÚKAS

Měsíce září a říjen byly pro naše atlety opravdu nabité. Mladší žáci a žákyně bojovali již 8. 9. v soutěži družstev v Meziboří a o týden později v Mostě. Právě závody 15. 9. 2021 v Mostě byly pro naše obě družstva důležité. Konkurence zde byla opravdu vysoká. Naše obě družstva se úkolu zhostila na výbornou, i přesto, že počet v družstvu byl oproti jiným klubům velmi nízký. Dívčí družstvo tvořilo osm mladších žákyň a chlapecké družstvo čítalo pouhých šest kluků. V této skromné sestavě se obě družstva umístila na druhém místě a zajistila si tak postup do finále. To se konalo v 22. 9. v Bílině. Zde se proti sobě postavilo v obou kategoriích (mladších žáci a mladší žákyně) šest družstev. Závodilo se v běhu na 60 m, 150 m, 300 m, 800 m, 1500 m, 60 m překážek, v hodu oštěpe, hodu kriketovým míčem, vrhu koulí, skoku dalekém, skoku vysokém a ve štafetě 4x60 m. Všichni se snažili co nejlépe mohli a mají náš obdiv. Získané body vynesly družstvo holek na třetí místo a právem jim patří bronzová medaile. Kluci, ačkoliv dřeli co mohli, obsadili místo páté. Ale klobouk dolů před nimi – bylo jich opravdu jak šafránu oproti družstvům ostatním.

Krajský pohár přípravek

Poslední zářijová neděle pak patřila přípravkám – elévům. Na našem atletickém stadionu v Duchcově se proti sobě postavila čtyři družstva – Bílina, Most, Litvínov a Duchcov. Vždy v kategorii holek a kategorii chlapců. Soutěžilo se v běhu na 60 m, v běhu na 400 m, skoku z místa, v hodu medicinbalem a štafetě na 4x100 m. Závody to byly opravdu krásné – počasí nám přálo a výkony byly úžasné. Duchcovské družstvo kluků i holek postoupilo do finále! Kluci z místa druhého a holky dokonce z místa prvního. Úspěch však měl jednu trhlinu – finále bylo naplánováno na neděli 3. 10. Na stejný termín, kdy se u nás v Duchcově koná tradiční celorepublikový závod Duchcovský viadukt. Někteří trenéři tak museli účast na této akci oželet a vydali se s dětmi na finálové klání do Bíliny. Účast na jedné z našich nejvýznamnějších akcích byla opravdu nízká. Tuto skutečnost však snad trochu napravily výkony, které podali kluci a holky z přípravky v Bílině. Bylo totiž na co koukat. Děvčata si odvezla zasloužené stříbro. Zejména v závodu na 400 m všem přihlížejícím vyrazila dech. Běžela krásně takticky s vystupňovanou cílovou rovinkou. Krásná podívaná pro diváky a cenné body pro družstvo.

Gratulujeme všem ke krásným výkonům. Děkujeme za úžasnou reprezentaci a nádherný zážitek. Je velmi hezké vidět děti napříč věkovým skupinám, jak se vzájemně podporují, fandí si a i při neúspěchu dokážou jedince povzbudit a říct mu „hlavu vzhůru, bojuj dál, patříš mezi nás“. Velmi děkujeme také městu Duchcovu za podporu naší činnosti.

Za AK Slovan Duchcov Martina Nosová a Petr Valenta