Atletické září AK Slovan Duchcov

27.09.2022 18:04

Sotva jsme se vrátili ze soustředění, čekalo nás toho opravdu hodně. Září bylo nabité jednou atletickou událostí za druhou. V úterý 13. 9. se družstvo mladších žákyň zúčastnilo druhého kola poháru družstev ve své kategorii a vybojovalo si postup do užšího finále. To se konalo včera 21. 9. na bílinském stadioně a děvčata se umístila na krásném třetím místě. Zaslouží si opravdu velkou gratulaci a potlesk. Bylo jich totiž oproti ostatním družstvům jen polovina a podaly takové výkony, až se nám chvilkami tajil dech. Nejdříve holky „převálcovaly“ všechna družstva ve štafetovém běhu 4x60m a pak bodovaly skoro ve všech disciplínách – skok vysoký, oštěp, koule, běh na 150m, běh na 300m. Ještě jednou gratulujeme a děkujeme za jejich nasazení, vytrvalost a urputnost, se kterou se o bronzovou medaili rvaly.

Dařilo se však i klukům, kterých je málo a proto nemohou vytvořil samostatný tým AK Slovan Duchcov. Svými výkony však pomáhají jako hostující atleti týmu Bíliny a týmu Krupky, kterým pravidelně zajišťují poměrně dost bodů do celkového hodnocení. Nemalou měrou tak přispěli Jan Valenta a Arnošt Slaměník k prvenství družstva Bíliny v krajském poháru družstev mladších žáků. Stejnou roli zastávají také starší žáci a žákyně, kteří hostují v týmech Bílina, Litvínov či Krupka. Nela Hrdličková dokonce startuje také na soutěžích 2. ligy. Kluci ve složení Matěj Nos, Jonáš Neil Head, Josef Eliáš postoupili s týmem AK Bílina na Mistrovství Čech v družstvech, které se konalo 10. 9. 2022 v Novém Městě nad Metují. Hostování v jiných týmech si všichni cení, protože je to pro všechny možnost, jak si zazávodit, získat nové zkušenosti, zlepšit své výkony a nominovat se na vyšší soutěže. Nejen že naši kluci získali dost bodů a zasloužili se o historicky nejlepší umístění bílinského klubu na této soutěži, ale Matěj Nos si také v Novém Městě skočil pro nominaci na Mistrovství ČR ve skoku dalekém a splnil i výkonnostní limit pro vstup do Sportovního střediska mládeže.

Duchcovští atleti tak se dostávají do podvědomí široké atletické veřejnosti. Děkujeme všem, kteří bojují, pracují na sobě, chtějí se zlepšovat a neodradí je ani početní převaha soupeřů či nepříznivé počasí. Ceníme si jejich píle, odhodlanosti a bojovnosti bez které by ani ten nejlepší trenér ničeho nedocílil. Děkujeme a věříme, že jejich výkony budou nadále růst.